Skip to main content

Fietsen vanaf de camping

Panoramacamping Colmont ligt midden in het prachtige heuvelland, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg. Vanuit de camping fietst u zo de Limburgse heuvels in. Diverse fiets- en MTB routes starten vanuit de camping. De wielerklassiekers en -legendes liggen op korte afstand. Zo start fietsevenement en toertocht Limburgs Mooiste op slechts 7 km van Panoramacamping Colmont!

Speciale fietsfaciliteiten

Op Panoramacamping Colmont zijn fietsers van harte welkom! Er is een speciale fiets afspuitplek. Douches en warm water zijn gratis. Onder het genot van een biertje kunt u nagenieten op ons terras. Honger gekregen na de fietstocht? Geniet van een pastamaaltijd in onze kantine.

Op fietsvakantie in Zuid-Limburg en op zoek naar een overnachtingsplek? Voor fietsers op doortocht is er altijd wel plaats op onze speciale ’trekkersplek’ (kleine kampeerplaats voor een koepeltentje zonder stroom). Reserveren voor een trekkersplaats is niet mogelijk en ook niet nodig.

Fietsenverhuur

Een fiets huren? Bij onze partner Fietsenhuur Heuvelland huur je makkelijk online een dames-, heren, kinder- of elektrische fiets, eventueel bezorgd op de camping. Klik hier om een fiets te huren.

Fietsroutes

Er zijn diverse fietsroutes voor verschillende afstanden en niveaus beschikbaar vanaf de camping. Zuid-Limburg kent ook genummerde fietsknooppunten, waardoor u makkelijk zelf uw eigen route kunt samenstellen. Klik hier voor alle informatie over de fietsknooppunten.

Bekijk de website met fiets- en wandelroutes in Voerendaal

Heuvelroute Parkstad Limburg – 27,8 km

Fietsen door Romeins Voerendaal en Simpelveld – 43,5 km

MTB routes

Zuid-Limburg kent diverse uitdagende mountainbikeroutes voor verschillende niveau’s. Of doe mee aan één van de speciale MTB events, zoals Limburgs Mooiste MTB, 2-daags MTB Heuvelland of Gravel Series Limburg. Hieronder vindt u de dichtsbijzijnde en populairste MTB routes:

18,5 km – Brunssummerheide route
Steile dropdowns in de zanderige Brunssumerheide

25 km – Gulpenroute
Steile beklimmingen en geen enkele meter vlak

26 km – Vijlenroute
Ruige afdalingen in het hoogst gelegen bos

Wielrenroutes

Diverse beroemde en beruchte beklimmingen liggen om de hoek van Panoramacamping Colmont: de Eyserbosweg en de Keutenberg. Of fiets mee in één van de wielerklassiekers zoals Limburgs Mooiste (start op 7 km afstand vanaf de camping) of de Amstel Gold Race.

Bekijk hier verschillende wielrenroutes die starten in de buurt van de camping

Amstel Gold Race Lus 2 Wielren route

Open:

29 maart t/m 29 september 2024

Vakantiebaantje?

In de zomermaanden zijn we altijd op zoek naar gastvrije vakantiemedewerkers

Interesse? Bel, mail of loop binnen