Skip to main content

Wandelen vanaf de camping

Panoramacamping Colmont ligt midden in het prachtige heuvelland, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg. Vanuit de camping wandelt u zo de Limburgse heuvels in. Panoramacamping Colmont heeft een speciale wandeluitgang. Ideaal als u uw hond wilt uitlaten!

Op wandelvakantie in Zuid-Limburg en op zoek naar een overnachtingsplek? Voor wandelaars op doortocht is er altijd wel plaats op onze speciale ’trekkersplek’ (kleine kampeerplaats voor een koepeltentje zonder stroom). Reserveren voor een trekkersplaats is niet mogelijk en ook niet nodig.

Unieke wandelgebieden

Panoramacamping Colmont ligt in het ‘Land van Kalk‘. Een uniek Zuid-Limburgs natuurgebied rijk aan Kunradersteen. In de directe omgeving van Colmont bevindt zich het Colmonterbos met een zeer hoog gelegen picknickplaats, het natuurreservaat Vrouwenheide met wandelbos, het natuurreservaat de Putberg met wandelbos en Kalkovens. Breng ook een bezoek aan natuurreservaat Kunderberg met haar indrukwekkende steengroeve en bijzondere plantengroei. De typisch Limburgse holle wegen, zeldzame planten (krijtflora)zeldzame vlinders en unieke insectenwereld doen het hart van iedere natuurliefhebber sneller kloppen!

Wandelroutes vanaf de camping

Er zijn diverse wandelroutes voor verschillende afstanden vanaf de camping. Deze kunt u hieronder downloaden en zijn tevens verkrijgbaar aan de receptie:

14 km – Panoramawandelroute Colmont

15 km – Wandelroute_Kalk en Akkers

12 km – Route des vins Land van Kalk Ubachsberg

Bekijk de speciale pagina met wandel- en fietsroutes in Voerendaal of leen één van de speciale wandelrouteboekjes bij de receptie:

5,5 km of 7,5 km – De Achteromkijkroute
Een verrassende ontmoeting met het landelijke leven van Ubachsberg

3,2 km of 6 km – Klimmenderwijs
Heuvel op, heuvel af in historisch Klimmen

6 km of 8 km – Blindelings Genieten
Prikkel je zintuigen in kleurrijk Ransdaal

7,5 km of 10,5 km – De Roode Draed
Een poëtische ontmoeting met de rijke historie van Voerendaal

Kijk voor nog meer wandelroutes op de website van VVV Zuid-Limburg

Open:

29 maart t/m 29 september 2024

Vakantiebaantje?

In de zomermaanden zijn we altijd op zoek naar gastvrije vakantiemedewerkers

Interesse? Bel, mail of loop binnen